Wat zijn de trends anno 2020 op het gebied van moderne verlichting?

Wat zijn de trends anno 2020 op het gebied van moderne verlichting?

August 7, 2020 Off By Martin Hiden

Het kan best lastig zijn om de juiste verlichting voor je woning te vinden! Kies je voor een opvallende, moderne vloerlamp, of ga je voor een klassieke hanglamp aan het plafond? In dit artikel zetten we de trends anno 2020 voor je op een rijtje! Welke lampen zijn op dit moment populair? Komt de spaarlamp nog voor, of maakt iedereen tegenwoordig gebruik van moderne LED spots? Deze LED spots bieden onder meer het voordeel, dat ze overal in huis van pas komen. Gebruik ze bijvoorbeeld niet alleen aan de rand van de woonkamer, maar ook in de badkamer of keuken!

Tip: op sociale media vind je verschillende pagina’s met talloze ideeën voor de verlichting in jouw woning. Het biedt je inspiratie, wanneer je het lastig vindt om een keuze te maken.

LED spots blijven aan populariteit winnen
Niet alleen het feit dat de GU10 LED spots door het hele huis gebruikt kunnen worden, maakt dat deze lampen aan populariteit blijven winnen. Ook zijn de spots heel eenvoudig te monteren, wanneer je voor een verlaagd plafond kiest. Verleg het aansluitpunt van de verlichting naar de rand van de woon- of badkamer en zorg er met gipsplaten voor dat het plafond iets verlaagd wordt. Het geeft je ruimte een hele gezellige uitstraling! Mocht je geen vrienden of familie met een verlaagd plafond hebben, dan vind je hier op internet talloze voorbeelden van. Het biedt je inspiratie voor je eigen woning. In welke ruimte kies jij voor een verlaagd plafond?

Lampen mogen best groot zijn
Een van de trends op het gebied van moderne verlichting is het gebruik van grote lampen in huis. Geen kleine, gedetailleerde lampjes boven de eettafel, maar een tikkeltje grof en vooral groot! Ook in de hal van je woning komt een grote lamp goed van pas. Naast de mogelijkheid om voor een losse lampenkap te kiezen, zou je ook verschillende lampen met elkaar kunnen bundelen. Het geeft je ruimte een speels en stoer effect!